top of page

SOTTILE HOUSE
 

AS THE NAME REVEALS, SOTTILE HOUSE IS ABOUT SUBTLETY PETRIFIED IN AN ARCHITECTURAL GESTURE, WHERE A 50M PRISM SITS ON THE HILL TO OBSERVE THE VEGETATION MASS THAT PRESENTS THE VIEW TOWARDS WHICH THE RESIDENCE IS ORIENTED. 

THE PROJECT IS DEVELOPED IN AN UNCONVENTIONAL WAY, SINCE THE HALL AND MAIN ACCESS TAKE PLACE IN THE PRIVATE BLOCK. THIS BLOCK COMBINES THE USE OF METAL AND WOOD, CONTRASTING COLDNESS WITH COZINESS, HAVING THE DARK STRUCTURE DESIGNED IN A RHYTHM THAT FRAMES THE WARMTH OF THE WOOD THAT COVERS THE PRIVATE SUITES 

 

FROM THE MAIN HALL, A SCULPTURAL HELICAL STAIRCASE IS SCULPTED OVER A REFLECTING POOL TO THE DOUBLE-HEIGHT SOCIAL ENVIRONMENT, WHICH INTEGRATES WITH THE EXTERNAL AREA, WITH A LARGE TRANSVERSE STRIP, MATERIALITIES THAT ARE ALSO CHALLENGED, WITH THE JUXTAPOSITION OF STONE AND WATER MOMENTS. 

 

ON THE SUBTLETY OF UNITING OPPOSITES, OF CREATING VOIDS IN THE FULL, THE ARCHITECTURE IS BORN THAT IN ITS SIMPLICITY IS COMPLETE. 

​LOCATION: SAO PAULO | BRAZIL

CONCLUSION YEAR: 2022

GROSS BUILT AREA: 1519 M²

PHOTOGRAPHY: LEONARDO FINOTTI

bottom of page